Kære unge og erfarne talenter: Lederjobbet kan være fantastisk og rummer både indflydelse, udfordringer og ekstremt meget læring. Der er intet andet job i det moderne arbejdsliv, hvor man har så utrolige muligheder for at gøre en mærkbar, positiv forskel. 

Når de olympiske vinterlege de næste par uger går løs i Beijing, bliver det med det største hold danske deltagere nogensinde. Selv om de næppe høster særligt mange medaljer, kan vi som publikum alligevel få os en vigtig lektion i ledelse og selvdisciplin.

Indlevelsesevne, omsorg og oprigtig interesse i dine medarbejdere er langt vigtigere end den triatlon, du gerne vil gennemføre for at bevise dig som en stærk og heltemodig leder.

I spændingsfeltet mellem glubsk profitjagt og rendyrket filantropi gemmer sig en af de mest langtidsholdbare virksomhedsværdier: Fairness. Det har kun øget sin værdi i takt med, at nye generationer af medarbejdere og kunder er blevet bevidste om den ”sag”, en virksomhed arbejder for.

Skal en arbejdsuge absolut foregå fem dage om ugen mellem 8 og 17? De fleste af os hænger bevidstløst fast i forældede arbejdsmønstre uden at reflektere over deres relevans. Men hvis du er en ægte nomadeleder, kan du bryde vanens magt.

LEDELSE Mange ledere har trykket pause på medarbejderseminarer, udviklingsprojekter og workshops, til vi kan være sammen igen. Men hvad hvis nedlukningerne trækker ud? Elize Dimare og Johnny Sørensen guider dig til corona- og fremtidssikring af din organisation.

Nedlukningen satte turbo på en udvikling af arbejdslivet, som har været længe undervejs. Ledere vil møde større krav om fleksibilitet, forståelse og frihed, mens autoriteten bliver noget, de skal arbejde for, skriver Elize Dimare og Johnny Sørensen.

Sommeren står for døren, og for det tilfælde at der skulle komme en gråvejrsdag, eller være behov for lidt indetid, er her ledelsesrådgiverens anbefaling til en tv-serie, der er så inspirerende, at det er ledelsestræning i sig selv at se den.

LEDELSE Ingen af os er klogere end summen af dem, vi har ansat til at hjælpe os. Men skræmmende mange ledere agerer, som om det er tilfældet, skriver Elize Dimare og Johnny Sørensen.

Ordentlighed, ydmyghed og transparens er blevet uomgængelige dyder, når der skal ledes og eksekveres i turbulente tider som dem, vi lever i lige nu, mener to lokale ledelseskonsulenter

LEDELSE Nye ledere møder op med respekt for stedet, fokus på opgaverne og med nysgerrighed og åbenhed over for kollegerne. Det er et mindset, mange erfarne ledere med fordel kan søge tilbage til, skriver Elize Dimare og Johnny Sørensen.

LEDELSE Det er måske ikke hver dag, du forholder dig til din egen relevans som leder. Men det kan være afgørende for, om du kan bevare dit reelle ledelsesmandat, skriver Elize Dimare og Johnny Sørensen.

“Vi kan se, at dem, der ser virkeligheden i øjnene fra starten og træffer ubehagelige beslutninger hurtigt, som regel kommer hurtigst og bedst ud på den anden side” – Elize Dimare, Fire & Shield. 
Læs mere side 2 og side 14

Succesfuld ledelse kan mentalt sammenlignes med de fysiske udfordringer ved at gennemføre en ironman. Fællesnævneren er udholdenhed.

Det lange seje træk er afgørende for bundlinjen – også i en verden i konstant forandring.

 A Nordic Inspired Practitioners’ Approach to Responsible Leadership

For mange ledere er karrieren som 40-50 årig fladet ud – og der er måske brug for et spark bagi?

Hvis du ikke er tilfreds med det du laver, er det aldrig for sent at lave det om – uanset hvad du laver.

Stress, depressioner og »robusthed« er ikke et spørgsmål om et individuelt ansvar – det er i langt højere grad et spørgsmål om ledelse.

Op imod 85 % af de penge og den tid der bruges på generiske lederuddannelser er spildt. Og hos Fire & Shield fokuseres på dét, der skaber værdi lige nu og her.

en_USEN